tisdag 20 november 2007

Tisdagsfunderingar

Det är novembergrått ute, Astrid tar sig en middagslur och mamman borde en massa, men sitter istället och funderar på viktiga saker.



Hår
När kommer mammans hår sluta rassla av och lägga sig som en elak propp i duschsilen? Och när kommer bebisens hår börja växa? Eller kommer hon alltid ha hockeyfrilla? Kallas hockeyfrilla svenskerhår på danska bara för att danskarna är avundsjuka på att svenskarna är bättre på hockey? Vad är Modo en förkortning av? Varför kom mamman att tänka på Modo? Kan det vara för att det påminner om Molo? Är Molos kanindräkt snygg eller ful?



Jobb
Måste man jobba? Vad är det optimala jobbet? Är det ett statuslöst jobb nära hemmet eller ett finare längre bort? Är det viktigt med ett fint jobb? Finns det någon som vill ge mamman en saftig lön bara för att hon är fin? Hur blir man egentligen fin när det bara är grått grått grått? Och varför luddar den nya grå omlottkoftan av sig så mycket?



Tryckknappar
Hur många tryckknappar har mamman tryckt på de senaste fyra månaderna? Är tryckknappar det optimala i bebiskläder? Varför har så få pyjamasar tryckknappar i grenen, och istället en öppning ner i ena benet? Är det svårt att sätta i tryckknappar själv, om mamman någongång skulle få för sig att sy något till Astrid? Ska mamman ta sig samman och kånka ner den urgamla symaskinen för trapporna och rulla iväg den till en symaskinsaffär för att få den servad?



Det lilla rummet
När är det dags för Astrid att få ett eget rum? Vart ska alla böcker som står i det lilla rummet ta vägen? Är det snyggt med bokhyllor i vardagsrummet, och i så fall var? Kan man förvara böcker på vinden, eller blir de fuktskadade? Ska det lilla rummet målas ljust rosa eller vitt och rött? Ska mamman och faren orka skrapa sig ner genom alla tapetlager, eller ska strukturtapeten sitta kvar? Och varför har någon tidigare ägare av lägenheten lagt strukturtapeten omlott så det blir fula feta skarvar överallt?





Mamman trycker och trycker och har nästan fått förhårdnader på fingararna efter allt tryckknappstryckande

Inga kommentarer: