tisdag 13 november 2007

Dagis, dagis, dagis

Mamman har hjärnan full. På torsdag är det deadline för att skriva upp Astrid i dagis/vuggestuekön och mamman har de senaste veckorna flängt runt och besökt en hel massa institutioner. Att på en tiominuters rundvandring kunna bilda sig en uppfattning om huruvida det är rätt ställe för Astrid eller inte är inte lätt och mamman har försökt låta magen känna efter, snarare än ögonen. Nu diskuterar mamman och faren de olika alternativen och de har hittat ett ställe som känns riktigt bra och som blir första prioritet. Eftersom väntelistan till prio ett är lång behövs dock ett andra alternativ, och där finns ingen självklar kandidat. På torsdag förmiddag ska en allra sista institution besökas och förhoppningsvis känns den som ett värdigt andrahandsval. Trots att det inte är dagisdags förrän i augusti har mamman en lätt släng av dagisångest. När det väl är dags kommer det säkert att kännas mer OK, men just nu har mamman mycket svårt att förlika sig med att någon annan ska träffa hennes bebis mest om dagarna.







Trevligare än dagisfunderingar är en glad ärta!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Dagis var ett ångestladdat ord för mig under första 1,5 åren med Charlie, sen vände det som tur är och när han började i augusti 1 år och 8 månader gammal kändes det helt okej faktiskt. Jag var förberedd.
Men det här med att välja är värdelöst, varför kan inte alla alternativ vara toppen?

Anonym sa...

Bumbon är toppen, dom är med på ett helt annat sätt, vi köpte vår när Amadeus var 3-4 månader ungefär, han gillar att sitta i den och kika, användningstiden är rätt kort eftersom att de lär sig sitta själva på några månader, därför är det bra att kolla runt på begagnat :)