fredag 26 oktober 2007

Fåfänga mamman och bajsexplosion

Mamman är lyckligt lottad, hon blev inte särskilt stor under graviditeten och kilon rasade av nästan med en gång. När Astrid var en vecka gammal hade mamman jeanspremiär, och var mer än nöjd över att kunna ha på sig snyggjeans istället för mammajeans. Ett par strama totalt ostretchiga jeans har dock fått vänta i garderoben, ända tills igår! Mamman var sjukt nöjd när hon efter en del kämpande lyckads få upp dragkedjean och knäppa knappen, och kände sig lite småsnygg när hon rullade ut vagnen på gatan för en härlig långpromenad. Inte så smart... Efter en timmes promenarande började det göra ont på mammans höfter och när mamman och Astrid kom upp i lägenheten igen hade mamman ilskna, röda, alldeles svullna skavsår i sidorna. Mamman bet dock ihop, faren skulle komma hem från sin tjänsteresa under kvällen och mamman ville vara lite snygg så hon gick runt med uppknäppt gylf och fick igen byxorna lagom tills faren klev in genom dörren. Dessvärre var det kört att sitta ned med strambrallorna så lagom till middagen mamman förberett var hon tvungen att dra på sig ett par mjukisbrallor, den stackars faren börjar inse att det är ett mjukismonster han numera lever tillsammans med.





Astrid börjar få en fin rytm med regelbundna vanor. Hon ammas och läggs i sin säng halv nio och sover till halv nio morgonen därpå, med tre eller fyra snabba matpauser under natten. Kan man förresten ha en paus i sitt sovande?? Hmm... I vilket fall, på morgonen är Astrids blöja tung av kiss då hon har vett nog att inte bajsa nattetid (och alltså få blöjan bytt) och eftersom mamman är lite morgontrött och lat brukar kissblöjan bytas i sängen. Det brukar vara safe, Astrids första bajsning brukar komma framåt tio-tiden. Dock inte denna morgon... För sent hör mamman vad som händer medan hon är på väg efter en ny blöja. Mycket ryms i en liten mage! Med den rena blöjan som sköld lyckas mamman rädda lakan och täcke, men både bebis, den uppvikta pyjamasen, filten bebisen ligger på, och bebisens kubbe är härligt senapsfärgade och kladdiga. Mamman lyckas få upp bebisen på armen utan att det droppar allt för mycket sörja och placerar den ganska förvånade bebisen under kranen i badrummet. Stackars Astrid tycker att det är lagom kul att få kroppen avspolad och snabbt blir nedproppad i en blöja och lagd under gymmet medan mamman, halvblind, eftersom inte hunnit få på sig glajjerna, rafsar ihop allt nedbajsat och trycker igång en snabbtvätt.

Mamman ska inte byta kissblöjor i sängen mer. Hon ska ta på sig glasögonen, lägga bebeisen på skötbordet och sätta på en ny blöja så fort den gamla tagits av. Alltid. För även om mamman är nöjd med att det plötsligt blivit legitimt att båda skriva och prata om bajs vill hon helst inte bada i det på morgonen. I alla fall inte före frukost.









Den lilla bajsloppan - här med blöja!

Inga kommentarer: