onsdag 24 oktober 2007

Badpremiär, Odensebesök och elaka sprutor

I torsdags var det badhuspremiär för Astrid, mamman och faren. Mamman och faren har visserligen badhusbadat tidigare, men aldrig i babybassängen, och framför allt, aldrig tillsammans med Astrid. Förutom att faren var lite sen från jobbet så mamman och Astrid fick stå och hoppa ett tag i badhusets entré, och att mamman och faren inte riktigt fattat hur man skulle boka in hela familjen för att få plats i bassängen gick det hela över all förväntan. Astrid fick ett par ursöta små badbyxor i bullerbymönster och diggade att guppa runt med en gång! Mamman och Astrid hade funderat lite smått på att starta i någon organiserad badgrupp, men det var så mysigt att bada hela lilla familjen att det får bli oorganiserat familjebad istället.





Lilla badfröken i bullerbybadbrallorna, strax innan premiärdoppet






Mamman och Astrid guppar runt




I fredags lastade Astrid, mamman och faren barnvagnen full och tog tåget till farmor och farfar i Odense. Helgen var fantastiskt skön, med långa promenader och helpension, alla spa-anläggningar kan slänga sig i väggen - Oehlenschlægersvej är grejen! Astrid njöt av all uppmärksamhet och fick för första gången leka med Mai, som hon inte bara delar farmor och farfar med, utan också födelsedag! Faren som är en pliktrogen far reste tillbaka till KBH i söndags och sedan vidare på tjänsteresa, medan Astrid och mamman passade på att få några extra dagar med farmor och farfar.


Astrid på Hovedbanegården i autostolen som står ovanpå ett blöjpaket i barnvagnen. Bilar är för tunnisar, hard-coreresenärer reser med tåg!



När man är tre månader gammal och precis börjat gilla livet på riktigt ska man dessvärre till läkaren och stickas. Mamman, som inte är överförtjust i nålar gick som på dem hela dagen allt medan Astrid lyckligt ovetandes skrattade och gurglade på som vanligt. 14:15 var det dock slut på det roliga för idag för lilla fröken - två tjocka nålar stacks in i henne, en i varje lår. Mamman är helt klart för vaccinationer men att se en olycklig liten Astrid är inte kul. Efter att ha dåsat några timmar blev Astrid allt mer ledsen och mellan 18 och 20 grät hon hjärtskärande med stora krokodiltårar rullandes nedför kinderna. Mamman tryckte på inrådan av läkaren i Astrid några milliliter panodil och det verkar ha hjälpt för nu snusar Astrid gott i sin vagga.






En olycklig Astrid är inte lika nöjd med det allmänna vaccinationsprogrammet som mamman


Efter 3,5 ml panodil och många gånger videvisan lugnade sig Astrid lite och snuttade på sin rosa kattskallra som hon fått i vaccinationspresent av mamman

Inga kommentarer: