onsdag 23 april 2008

Underbart skönt

















Äntligen har det blivit vår! Mamman och Astrid är utomhus hela dagarna och njuter av att vara lediga. Stadens alla parker besöks och Astrid provsmakar gräs och grus. Igår var det premiärbesök i Zoologisk Have, och även om lejonen var rätt spännande var det alla dagisbarn som sprang runt som fångade det mesta av Astrids uppmärksamhet. Mamman hade inte några batterier i kameran så dessvärre kunde hon inte föreviga när Astrid inne på barnens zoo tog tag i en liten gets horn och ställde sig upp, överlycklig över de perfekta handtagen.


Efter månader av katastrofal sömn, med ett antiklimax för en och en halv vecka sedan fick mamman nog. Ett hopkok av sömnmetoder som går ut på att Astrid inte ska äta nattetid och att hon ska sova hela natten i egen säng börjar efter några bökiga nätter ge resultat! Hon vaknar fortfarande till någon gång, men numera räcker det att berätta att det är natt och att hon ska sova gott, samt eventuellt lägga henne ned om hon ställt sig upp, eller stoppa in en napp, för att hon ska somna om. Mamman och faren känner sig för första gången på många månader alldeles pigga!


Det lilla rummet i lägenheten har tömts och håller på att förvandlas från arbetsrum till barnkammare. Mamman har målat väggarna vita och håller på och pillar med några röda detaljer som ska upp medan faren målat det stora fula skåpet vitt. En rullgardin är beställt och såfort den kommit är det flyttdags för Astrid. Mamman hoppas och tror att eget rum kommer ge ännu bättre sömn, det märks tydligt att Astrid blir störd när mamman och faren går och lägger sig och bökar i sovrummet.


Idag står mammagruppen på schemat och mammor och bebisar ska träffas i parken för att krypa och äta gräs/ dricka te och äta kakor. Både mamman och Astrid längtar!

Inga kommentarer: