tisdag 15 januari 2008

Det är tur att hon är så söt....

Astrid tycker att det är töntigt att sova just nu och vaknar många gånger varje natt. Mamman är trött som få och faren har just dragit till Norge för att sov gott på hotell. Och kanske jobba lite.

I natt slogs det bottenrekord. Astrid stoppades i säng 20:00 utan problem, somnade själv i sängen och sov i .... 55 minuter. Det var tydligen en fin intervall för så höll hon på fram till 4, då mamman retirerade och lät faren ta över. Dock utan större succé. Efter en halvtimmes gråt stod mamman inte ut mer, hon hade lagt sig på soffan för att få iallafall tio minuters sömn, och gick in till en svettig far och en ledsen bebis. När Astrid såg mamman blev hon skitglad. Halv fem är det inte lätt att vara konsekvent så minsta motståndets lag fick råda och Astrid hamnade mellan mamman och faren i sängen. Det var tydligen hellattjo och den lilla filurfröken låg och sjöng och pratade och fäktade med armar och ben. Efter att mamman låst fast henne med armen och klappat henne på huvudet somnade hon om någon gång efter fem. Sen vaknade hon och småtuttade tre gånger innan det var morgon halv nio. Mamman var inte pigg då.

Mamman håller på och filurar på en plan, nattmarodören måste stoppas innan mamman och faren går under. Planen är inte klar än, men till helgen ska det bli andra bullar.

Nu ska mamman passa på att smyga i säng, lilla fröken sussar sött sedan en timme tillbaka, förhoppningsvis lyckas mamman snika åt sig några timmars sammanhängande sömn.

Inga kommentarer: