onsdag 28 november 2007

2 x OK-stämpel!

Astrid har haft en riktigt bra dag, men det har hon inte förstått själv, utan hon har varit lite halvt olycklig ända sedan morgonen.

Dagen började med att sundhedsplejersken var på besök. Astrid vägdes och mättes, och det mamman och faren gissat bekräftades, det är en stadig liten fröken de har! Med 7,9 kg och 68 cm placerar hon sig strax över den översta kurvan, drygt två kurvor över normalkurvan, om man nu tycker att kurvor är viktiga. Något som verkligen är kurvigt är Astrids lår, de böljar i många mjuka valkar och småsaker skulle lätt kunna försvinna däri.

Dagens tema var mat och sundhedsplejersken visade sig ha samma tankar kring introducerandet av mat som mamman och faren. Eftersom Astrid fortfarande ökar fint genom amning och det är länge tills mamman ska börja jobba finns det ingen anledning att stressa. Astrid får sitta med vid bordet och när hon är tillräckligt intresserad får hon smaka lite potatis eller liknande från mamman och farens tallrikar. När det är dags för riktiga smakisar om någon månad tyckte sundhedsplejersken att Astrid skulle börja med grönsaksmos och hoppa över babygröt och välling, särskilt som hon inte alls diggar nappflaska. Det känns som mamman och planen har fått en bra plan som nog kommer att passa Astrid fint, och gör den inte det kan den alltid revideras.

På eftermiddagen var mamman och Astrid iväg till fysioterapeuten på Hvidovre. Mamman fick en snilleblixt och lämnade vagnen hemma och tog Astrid i BabyBjörnen på magen. Det var fel val. Astrid tyckte att det var pest och pina att hänga fastspänd på mamman och ville inte alls sova utan grät och gnölade hela vägen till och från sjukhuset. Väl framme hos fysioterapeuten gick det dock strålande! Astrids sneda nacke är knappt sned längre, huvudet har blivit mer symmetriskt, nackmuskulaturen på den svagare vänstra sidan stärkt och både huvud och nacke var som på vilket annat barn som helst. Astrid var inte jätteglad, men visade fysioterapeuten hur fint hon kan hålla huvudet när hon ligger på mage och att rotationen är likvärdig på höger och vänster sida. Fysioterapeuten menade att Astrid nu var så bra att inga fler besök skulle vara nödvändiga. Mamman och faren ska fortfarande jobba med Astrid och hon ska stimuleras att titta till vänster, men någon mer fysioterapi anses inte vara nödvändig! Mamman och faren är riktigt glada, det känns så skönt att Astrids lilla nacke och huvud rättat till sig så snabbt och fint!

Inga kommentarer: